Concurenti inscrisi

Brașov
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539723219.6767&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Vlad Marinescu

Anti-Vin-Fiert

Pahar: cană
Garnish: Guafre cu mier+zmeură+zahăr pudră
Metodă: Microwave
Ingrediente:
50ml Havana Club 7 anos
20ml Monin Pumpkin Spice
40ml Bauer Lime Juice Cordial
100ml Santal Mere Roșii
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539723219.6767&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Cluj-Napoca
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539722835.9417&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

ion adina

Nume: Caribbean Wreck
Pahar: long drink
Garnish: sprig de menta in zmeura
Metoda: muddling + shake and strain
Gheata: cuburi
Ingrediente:

1 g lemon pepper
20 ml suc proaspat lime
30 g zmeura
25 ml Monin piure ananas
50 ml Havana 7
Top Fever tree mediteranean



Se adauga in shaker zmeura proaspata urmata de piureul de ananas, sucul proaspat de lime si lemon pepper dupa care se da muddling pe acestea iar la sfarsit se adauga romul. Dry stir urmat de metoda shake. Strain in pahar peste gheata cuburi dupa care adaugam top-ul de tonic + garnish-ul.
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539722835.9417&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Cluj-Napoca
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539721459.1008&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Sevastian Cristian Razvan

One night in Cuba

Havana 3 – 50 ml
Monin sirop ciocolata alba -20 ml
verjus de bourgogne(suc de struguri verzi) – 25 ml
spuma de cola abtinuta cu lecitina de soia, prin blend

Metoda: Stir
Pahar: double rocks
Garnish: lime deshidratat cu zahar brun caramelizat

Metoda de preparare :

Se pregateste spuma de cola (250 ml suc cola plus 10g lecitina de soia, se amesteca foarte bine prin metoda blend pana spuma este destul de consistenta si se lasa intr-un recipient)Se adauga toate ingredientele intr-un mixing glass ,fara spuma, se omogenizeaza foarte bine , dupa care se foloseste metoda Stir , se toarna continutul in pahar peste chunk de gheata , iar deasupra se punde spuma de cola si garnishul .
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539721459.1008&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Iasi
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539720248.3966&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Calarasu Maria

Havarillo

Havana Club Anejo Especial 50 ml
Monin Winter Spice 10 ml
Monin Caramel 10 ml
Mellow Pineapple 100 ml
1 egg yolk
Coconut Cream 50 ml

Garnish : Star Anise

Toate ingredientele se amesteca intr-un recipient, pana ajung in punctul de fierbere. Se strecoara si se serveste fierbinte.

O bautura asortata cu toamna, care te incalzeste precum soarele cubanez 😉
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539720248.3966&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Cluj-Napoca
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539720076.0047&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Negrea Ionut-Calin

Cocoa Twist

Ingrediente:
60 ml Havana 7 yo
15 ml Le Sirop de Monin Miel
10 ml Le Sirop de Monin Almond
75 ml lapte de migdale
1/2 bar spoon pudră de cacao
4 dash bitter Fee Brother Black Walnut
Ciocolată neagră rasă (garnish)

Pahar: Ceașcă

Garnish: Ciocolată neagră rasă

Metodă de preparare:
Băutura este caldă. În afară de ciocolata rasă de la sfârșit, se amestecă toate ingredientele într-o cratiță, se pune la foc și se amestecă ușor pentru omogenizare. Se toarnă în ceașcă, se rade ciocolată deasupra pentru garnish și se bea sub acoperire
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539720076.0047&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Cluj Napoca
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539719172.5792&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Ardelean Ioan Silviu

Greseala se numarare mai jos.

Nume: Cauli Cool

Pahar: double rocks
Garnish: frunza si buchet de conopida
Metoda: fresh blend
Gheata: cubica
Ingrediete:
50 ml Havana club 3 anos
20 ml Le fruit de Monin coconut
25 g conopida proaspata
1 g ghimbir proaspat
15 ml fresh lime
2 dash Angostura bitter
Top Fever Tree tonic(aprox.30ml)

Se adauga toate ingredientele intr-un blender de mare viteza(NutriBullet) si se blendeaza timp de aprox 15 secunde. Continutul se toarna in paharul preracit peste gheata, se adauga top-ul de apa tonica, dupa care un gentle stirr pentru a o incorpora.
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539719172.5792&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Cluj Napoca
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539716181.5682&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Ardelean Ioan Silviu

Nume: Cauli Cool

Pahar: double rocks
Garnish: frunza si buchet de conopida
Metoda: fresh blend
Gheata: cubica
Ingrediete:
50 ml Havana club 3 anos
15 ml Le fruit de Monin coconut
5 ml Monin Ginger sirop
25 g conopida proaspata
1 g ghimbir proaspat
15 ml fresh lime
2 dash Angostura bitter
Top Fever Tree tonic(aprox.30ml)

Se adauga toate ingredientele intr-un blender de mare viteza(NutriBullet) si se blendeaza timp de aprox 15 secunde. Continutul se toarna in paharul preracit peste gheata, se adauga top-ul de apa tonica, dupa care un gentle stirr pentru a o incorpora.
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539716181.5682&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Iasi
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539710275.9038&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Bordeianu Ana-Maria

Nume: Autumn Symphony

Pahar: coupe
Garnish/ Pairing : felie de para caramelizata si presarata cu miez de nuca
Gheata: cuburi pentru preparare
Metoda: shake&fine strain

Ingrediente:
– 60 ml Havana Club Especial
– 20 ml Monin Pere
– 15 ml fresh lemon juice
– 5 ml Monin Scortisoara
– 4 frunze uscate si macinate de dafin
– 1 white egg

Ideea preparatului a venit odata cu sosirea toamnei iar ingredientele atent selecționate isi propun sa scoata in evidenta notele de scortisoara si vanilie ce se regasesc in Havana Club Especial!

Enjoy!
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539710275.9038&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Cluj Napoca
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539709449.9609&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Satmari Razvan

Gentle Lady

Ingrediente :

50 ml Havana Club Anejo 7 Anos
15 ml Sirop Monin Ciocolata
5 ml Sirop Monin scortisoara
3 dash orange bitter Fee Brothers
2 dash Angostura bitters
4-5 boabe de cafea zdrobite

Pahar: Gatsby

Metoda : Stirr , strain over ice sphere into a smoked glass

Gheata : Cubica pentru preparare , sfera pentru servire

Garnish : Peel de portocala cu 4 boabe de cafea

Descriere: :
Se afuma paharul cu scortisoara prin folosirea unui flamer , se da muddle la 4-5 boabe de cafea in mixing glass pentru un gust mai intens de cafea , se adauga ingredientele , se foloseste metoda stirr pentru o dilutie controlata si pentru omogenizarea bauturii dupa care se da strain in paharul afumat peste o sfera de gheata.
In final se adauga doua dash-uri de Angostura Bitters peste sfera pentru potentarea aromelor .
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539709449.9609&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Iasi
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539707333.4846&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Ailincăi Tudor

Pahar: Tumbler
Gheata: cuburi
Metoda: shake & strain
Decor: două stick-uri ananas caramelizat
Ingrediente: 
Havana Club Anejo Especial- 5cl
Suc Ananas- 5cl
Fresh Lămâie- 3cl
Monin Piure Fructul Pasiunii- 2cl
Monin Sirop Popcorn- 1cl
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539707333.4846&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Iasi
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539707331.7115&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Ailincăi Tudor

Pahar: Tumbler
Gheata: cuburi
Metoda: shake & strain
Decor: două stick-uri ananas caramelizat
Ingrediente: 
Havana Club Anejo Especial- 5cl
Suc Ananas- 5cl
Fresh Lămâie- 3cl
Monin Piure Fructul Pasiunii- 2cl
Monin Sirop Popcorn- 1cl
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539707331.7115&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Cluj Napoca
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539700833.8696&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Lancrajan Andrei

Tuk Tuk

40 ml Havana 7 ani
20 ml Monin Mango syrup
40 ml apa de cocos bio cu aroma de mango (cumparata din comert)
2,5 ml crema de otet balsamic (o jumatate de lingura de bar)
0.1 gr boia iute afumata

Pahar: old fashioned
Garnish: mango uscat presarat cu piper negru
Metoda: shake si double fine strain
Gheata: chunk de gheata

Se adauga toate ingredientele in shaker si se omogenizeaza prin metoda shake apoi se toarna in pahar peste chunk-ul de gheata.
Se orneaza cu o bucata de mango uscat presarat cu piper negru macinat.
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539700833.8696&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Cluj Napoca
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539700215.2014&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Lancrajan Andrei

40 ml Havana 7 ani
20 ml Monin Mango syrup
40 ml apa de cocos bio cu aroma de mango (cumparata din comert)
2,5 ml crema de otet balsamic (o jumatate de lingura de bar)
0.1 gr boia iute afumata

Pahar: old fashioned
Garnish: mango uscat presarat cu piper negru
Metoda: shake si double fine strain
Gheata: chunk de gheata

Se adauga toate ingredientele in shaker si se omogenizeaza prin metoda shake apoi se toarna in pahar peste chunk-ul de gheata.
Se orneaza cu o bucata de mango uscat presarat cu piper negru macinat.
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539700215.2014&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Cluj-Napoca
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539637727.5321&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Bălășescu Silviu

Desierto de los dioses

Havana 7yo – 50 ml
Monin Banana syrup – 30 ml
De Kuyper Vanilla – 5 ml
Fresh proaspăt de lime – 20
Albuș de ou – 20 ml
Unt de arahide – 1x barspoon
Black Walnut Bitter – 3 dash

Pahar: Rocks

Metoda de preparare:

Blend in shaker (albuș + unt de arahide), shake, reverse dry shake, fine strain.

Garnish: 1x Nucă pecan + 2 stafide foarte usor caramelizate pe loc cu putin zahar brun




https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539637727.5321&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Bucuresti
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539633084.8334&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Fatu Dragos

Autumn

Pahar: Old fashioned
Gheata: cuburi
Metoda: stir
Decor: orange peel si o castana
Ingrediente:
Havana Club 7-40
Lillet-10
Monin Cannelle-20
Aztec chocolate bitter-3dashes
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539633084.8334&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Bucuresti
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539633084.7004&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Fatu Dragos

Autumn

Pahar: Old fashioned
Gheata: cuburi
Metoda: stir
Decor: orange peel si o castana
Ingrediente:
Havana Club 7-40
Lillet-10
Monin Cannelle-20
Aztec chocolate bitter-3dashes
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539633084.7004&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Cluj-Napoca
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539611466.4897&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Sorin Andrei

Nume: Despablito

40ml Havana Club 7
20 ml Monin Lemongrass
20ml fresh grapefruit
15 ml lime
1 barspoon ulei presat la rece nuca (comert)
1 barspoon coriandru
Top ginger beer

Garnish: Rozmarin,flori comestibile,capac lime zahar brun.

Metoda : Shake,strain over ice top ginger beer.
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539611466.4897&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Cluj Napoca
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539480936.3983&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Marton Emil

Nume: Bebida Negra

Ingrediente:
-50 ml Havana Añejo 7 Años
-20 ml Le Fruit de Monin Granny Smith Apple
-20 ml fresh lămâie
-2 dash Fee Brothers Black Walnut Bitters
~40 ml top Pearl Jet (bere oyster stout)

Afumat cu:
Coajă de nucă, zahăr brut melasă nerafinat și cafea măcinată(medium roast)

Pahar:
Sling Cocktail Glass

Gheată:
Cubică (de preparare și de servire)

Metodă:
Smoked tin, shake, strain over ice

Garnish:
Lemon peel

Descriere:
Se pune în jumătate de coajă de nucă cafea măcinată și zahărul neprocesat, se arde cu flamerul pentru a afuma tinul. Între timp se adaugă toate ingredientele într-un boston glass, înafară de bere. Se dă shake cu tinul care a captat fumul, se dă strain in paharul prerăcit peste gheață, după care top de bere.

https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539480936.3983&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Brasov
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539450596.8332&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Ilie Paul

Nume- The Ticket
Pahar – Old Fashioned
Metodă – Stir & Strain
Ingrediente – 60 ml Havana Seleccion de Maestros
20 ml Amaro Fratelli Ramazzotti
20 ml Monin Winter Spice
3 dashes The Bitter Truth Aromatic Leaf
Decor – Cimbrișor & Mure Proaspete
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539450596.8332&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Cluj-Napoca
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539425999.3480&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Panoschi Diana Cristiana

Creme de Cuba

Ingrediente:
– 50ml – Havana Especial
– 20ml – MONIN Falernum
– 3g – ghimbir proaspat
– 50ml – lapte condensat
– 2 dashes – Whisky Barrel Aromatic Bitters
– 1 dash – Peychaud’s Bitters

Pahar: Rocks
Gheata: Chunk
Metoda: Hard shake + dry shake
Garnish: Ciocolata neagra rasa

Se adauga toate ingredientele in shaker si se agita viguros pentru a extrage elemente aromatizatoare din cele 3g ghimbir proaspat si pentru a omogeniza bautura. Urmatorul pas consta intr-un dry shake care are rolul de a da crema fina bauturii. Dupa care se rade ciocolata neagra deasupra care este servita si ca side.
Recomandarea barmanului este: Dupa prima inghititura a se incerca bautura din nou dupa ce se consuma o bucata de ciocolata.
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539425999.3480&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Constanta
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539273840.6709&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Stefan Ciprian

Por la Carretera

45 ml Havana Club Seleccion de Maestros
20 ml Sirop Monin de Scortisoara
20 ml Mandarine Napoleon
15 ml suc proaspat de lime
40 ml suc proaspat de telina Apio
1 gr frunze leustean verde

G: pineapple tiki glass
I: crushed
M: Blend & Fine Strain + Swizzle
G: Mint Sprigs

Mandarine Napoleon + Monin Scortisoara + Fresh telina apio + Leustean se pun in blender, se proceseaza, se strecoara fin intr-o sticla, se poate depozita la rece, se poate folosi ca premix.

In paharul Tiki se adauga, Havana Club Seleccion de Maestros + lime + 80 ml din acest premix. Se adauga gheata crushed, se amesteca prin metoda “swizzle”, se completeaza cu crushed ice si se adauga garnishul.
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539273840.6709&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Bucuresti
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539202591.9193&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Constantinescu Alexander

Nume: cuban breakfast
45ml Havana 7
20ml le fruit de Monin coconut
25ml dublu shot espresso
3 dash bitter azthec chocolate

Metoda: shake & strain
Pahar: coupette
Garnish: chips de cocos (carrefour)
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539202591.9193&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Constanta
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539179554.5769&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Obrocaru Sebastian

Nume: Havana Pink

Ingrediente:
50 ml Havana 7yo
25 ml Monin lemongrass
40ml fresh lime
3 lingurite crema de rubarba
1 albus de ou (40 ml )

Metoda :
Dry shake-Shake-strain

Garnish:
Danteluta

https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539179554.5769&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Cluj Napoca
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539175806.7622&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

szabo claudiu

DAIQUIRI ESPECIAL
Ingriediente:
HAVANA CLUB ANEJO ESPECIAL – 50 ml
MONIN MORELLO CHERRY SYRUP – 10 ml
sirop zahar 1/1 – 10 ml
fresh lamaie – 10 ml
Black Walnut Bitters – 3 dash
Weihenstephaner Hefe WeissBier – 100 ml
Piure Monin – Peach – 20 ml
Metoda : stir + syphon
Pahar : PAHAR SPECIAL CUPA DAIQUIRI, 240ML (LIBBEY)
Garnish : peel de lamaie
Se adauga intr-un mixing glass 50 ml de HAVANA CLUB ANEJO ESPECIAL,10 ml de MONIN MORELLO CHERRY SYRUP ,10 ml de sirop de zahar 1\1 / 10 ml de fresh de lamaie ,si 3 dash-uri de Black Walnut Bitters . Se da stir pana bautura este bine mixata si destul de rece .
Intre timp intr-un syphon se adauga 100 ml de Weihenstephaner Hefe WeissBier si 20 ml de Piure Monin – Peach si se agauga 2 catruse de NO2 .
Bautura mixata se toarna in paharul preracit dupa care se pune si un strat de spuma din syphon .Pe deasupra bauturi se pun 2 peel-uri subtiri de lamaie ca si garnish .
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539175806.7622&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Cluj-Napoca
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539173784.2864&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Caian Bogdan Paul

Esencia Mágica # 7

Havana Cluj 7 – 60 ml
Noix de Macadamia – 20 ml
Cream – 15 ml
Gram Masala – 0.5 g

Metoda: Dry Stir & Shake and fine strain
Pahar: Goblet pudrat cu cacao
Garnish: Mango proaspat + Nucsoara rasa


Metoda de preparare:

Se adauga toate ingredientele impreuna cu Gram Masala in tin si se omogenizeaza bine pana cand condimentul Indian este integrat in bautura dupa care se foloseste metoda shake & fine strain pentru a o aduce la temperatura optima de servire.
Bautura se serveste in pearing cu Mango proaspat si nucsoara rasa deasupra savuroasei bauturi.

https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539173784.2864&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Cluj-Napoca
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539007810.3608&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Codrea Stefan-David

Guantanamera 1891

Pahar : coupe

Ingrediente :

-Havana 7 – 50 ml

-Le sirop de Monin Vanille-20 ml

-Boabe din stea de anason-3

-Espresso (Etiopia ) -25 ml ( acest espresso este preparat prin metoda aeropress la care se atașează un cap special “Prismo” cu care se pot face și extracții de espresso )

Decor : -Fâșie de păstaie de vanilie și puțină cafea măcinată

-Aceasta băutura este servita impreuna cu un trabuc Cubanez.

Metoda de preparare :

– se începe prin prepararea rețetei de espresso prin metoda aeropress cu prismo , se extrage intr-un recipient încălzit ( am ales un ceainic transparent de sticla asemanator unui server de v60) ,
se pun boabele din stea de anason și se Adaugă espresso 25 ml , după care se zdrobesc boabele ulterior se Adaugă și romul Havana 7 apoi siropul de vanilie Monin , un dry stir pentru omogenizarea și o ușoară răcire a ingredientelor , se Adaugă gheata , shake & fine strain in pahar .
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1539007810.3608&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Cluj-Napoca
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1538998902.2209&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Bizubac Radu

Nume:Fiesta
Pahar:Timeless cocktail glass
Reteta:
Havana 7 anos-5 cl
Monin Vanilie-2 cl
Suc de visine(granini)-8 cl
Nucsoara pudra-1 gr
Unt de arahide(Mcennedy)-70 gr
Cold brew(Kofi ti)-10 cl
Garnish:biscuiti amaretti-2 buc
Metoda de preparare:
1)Preparare Spuma de unt de arahide cu cold brew coffee
Spuma se prepara astfel: se pun 70 gr de unt de arahide cu 100 ml de cold brew coffee (kofi ti) in blender si se amesteca pana se face un amestec omogen,avand o densitate corespunzatoare. Tot amestecul se toarna intr-un syphon si se adauga 2 cartuse de n02..
2)Bautura este una calda. Se adauga Havana 7 Anos, Monin Vanilie, sucul de visine, praful de nucsoara intr-un ibric,pe o plita electrica si se aplica dry stirr, pana cand ajunge la temperatura dorita.
3)In cele din urma se toarna bautura calda in pahar si deasupra ei se monteaza spuma.
Spuma nu doar ca va completa gusturile dar va avea si rolul de a balansa termin bautura (ea fiind rece si bautura calda). Se orneaza bautura cu 2 biscuiti amaretti care, cu gustul lor de migdale completeaza aromele bauturii.
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1538998902.2209&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Constanța
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1538997789.5177&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Chirițoiu Vlăduț

Seven For Perfection


50ml. Havana 7 anos
25ml. Monin Piure de Banane
15ml. Ramazzotti Amaro
40ml. Fresh din rădăcină de Fenicul
15ml. Fresh proaspăt de Lime
Splash Soda

Metoda: Shake&Fine Strain
Pahar: Old Fashioned
Gheață: Cuburi
Garnish: Star Anise&Grated Nutmeg&Banana Chips
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1538997789.5177&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Deva
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1538997548.0283&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Cotelea Vlad

Nume: El Kefir de Cuba
Pahar: Pahar de Vin
Metoda: Shake and Strain
Ingrediente:
– 40 ml Havana Club Anejo Especial
– 30 ml Le Fruit de Monin Pineapple
– 50 ml kefir din lapte
Garnish: 2 frunze de ananas

Se adauga toate ingredientele in shaker, se da shake si se strecoara intr-un pahar de vin preracit.
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1538997548.0283&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail
Dublin
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1538997067.8015&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-barman

Secu Ionut

Ortíz Punch
Retetă:
-50 ml Havana Club 7
-40 ml Suc de Mere
-25 ml Fresh Lime
-20 ml Monin Tonka Bean
-3 Dashuri Grapefruit bitter
-25 ml Vin licorios Românesc

Metodă: Shake / Fine straining
Pahar: Flută
Garnish: Felie de măr uscat

Ortiz Punch este un cocktail care are in componenta două băuturi alcoolice din doua culturi diferite. De aceea am ales numele faimosului eseist cubanez, antropolog, etnomuzicolog și cercetător al culturii afro-cubaneze Fernando Ortiz,
Acesta a inventat termenul de transcultural, ceea ce va prezint in cocktailul meu.
https://marathoncompetition.ro/wp-admin/admin-ajax.php?action=cfdb-file&s=1538997067.8015&form=Inscriere+Havana+2018&field=poza-cocktail